محققان کانادایی، از محصول جدیدی رونمایی کرده اند که می تواند به تولید کنندگان گندم که گندم هایشان به دلیل آلودگی به کپک فوزاریم (fusarium) غیر قابل فروش شده است، کمک کند و بازار جدیدی را بر پایه لارو حشرات، برای صنعت خوراک باز بکند.
لارو حشراتی که از مایکوتوکسین در امان می مانند
مطالعات دانشگاه ساسکاچوان کانادا دریافته اند که لاروهای زرد رنگ حشرات، می توانند گندم هایی را که به قارچ آلوده شده اند و مایکوتوکسین آن ها خطرناک است را بخورند.
اگر میزان مایکوتوکسین موجود در گندم بالا باشد، باعث استفراغ و درد شکم در انسان می شود و بر رشد دام ها نیز تاثیر می گذارد اما بر لارو حشرات، بی تاثیر است.
منبع پروتئین برای طیور
لاروهای پرواری که از سوسک هایی زاییده می شوند که قابلیت پرواز ندارند، می توانند یک منبع جدید پروتئینی برای طیور باشند.
گندم های آلوده
فیونا بوچانان (Fiona Buchanan)، استاد علوم حیوانات و طیور، اظهار داشت: « ما می خواهیم به تولید کنندگان کمک کنیم تا از دانه هایی استفاده کنند که هیچ ارزشی ندارند و نمی توانندد به صورت ایمن آن ها را از بین ببرند.»
کشاورزان، معمولاً گندم های آلوده را می سوزانند یا دفن می کنند. اما دفن کردن، باعث از بین بردن قارچ ها نمی شود و محصولات سال بعد را نیز آلوده می کند. سوزاندن نیز باعث آلودگی محیط زیست می شود.
شیوه از بین بردن گندم های آلوده به کمک لارو حشرات، به روزترین شیوه در از بین بردن این آلودگی است.
آلودگی با مایکوتوکسین، میلیاردها دلار خسارت وارد آورده است
قارچ فوزاریم در سال ۲۰۱۶ میلادی در کانادا، ۱ میلیارد دلار خسارت وارد آورده است و تقریباً به ۸۰ درصد غلات استان ساسکاچوان و مانیتوبا آسیب زده است.
لارو زرد رنگ؛ خوراکی ایمن، پایدار و ارزان
بوچانان و دانشجوی ارشد وی با استفاده از ۱۰,۰۰۰ لارو، اثبات کردند که صرف نظر از وجود آلودگی در گندم ها، از هر یک میلیون آن ها، فقط ۰.۱۳ مایکوتوکسین در بدن داشته اند.
لاروهای زرد رنگ، ایمن، پایدار و ارزان تر هستند و می توانند یک محصول آلوده را در همان زمان از محیط پاک کنند.
منبع: آی تی پی نیوز